Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nepečený Tofucake Vegan

21. 6. 2016

 

Korpus: Ovesné bezlepkové vločky jemné (doporučuji mít doma, jsou skvělé na karbanátky, různé placky, ranní snídaně).

tofu-cheesecakenet.jpg

Datle BIO nebo Datlová pasta Bombus – máme Novinku!

Rozinky BIO

Rozinky, datle, ovesné vločky namočit – můžete i do obilného mléka, nechat změknout a poté hodit do mixéru s noži, přidat skořici Bio, půl lžičky citronové kůry z Bio citronu, kakao nepražené BIO množství dle chuti. Vše mixovat, aby se vše hezky propojilo.

Vznikne lepivá hmota, spíše pevnější, ale zase ne moc suchá.

Vymažu mísu nebo formu olejem a na to dám pečící papír. Krásně drží a dobře se to pak vyndává.

Tofu: 1ks tofu Natural od Sunfoodu  (já tofu ještě povařím, je lépe stravitelné, ale pokud nemáme čas, tak to není nutné), obilné mléko, citrónová kůra z půlky bio citronu, sušené rýžové mléko TopNatur.

 

Rozmixovat na velmi jemný hustší krém. A teď to tajemství: Na pánvi rozpustíme agáve nebo rýžový sirup a přidáme Agar Agar Sunfood (množství tak na půl litru). V pánvi prohříváme po dobu tak 3 minut až se agar rozpustí, přidáme do mixéru, pomixujeme. Vlijeme na korpus do formy.

Agar: Jahody, maliny agáve a půl litru vody, povaříme, přidáme namočený Agar Agar a ještě tak minutu vaříme, nalijeme na tofu a hotovo. Necháme přes noc v lednici. 

                                                   Přeji krásné tvoření a dobrou chuť