KUZU
21. 11. 2010
Kuzu, Kudzu (pueraria lobata)
Kořen z vinné révy, jejíž domovinou je jižní Japonsko a Čína.
Asijská jídla jsou upravovaná nejen, aby lahodila svou chutí, vůní a barevným uspořádáním, ale především aby podporovala zdraví těla a ducha. Kuzu je jeden z mnoha příkladů.
Kuzu vděčí za své zázračné účinky mnoha faktorům, z nichž některé jsou stále i pro vědce tajemstvím. Výjimečné vlastnosti jsou přičítány hlavně velkému množství isoflavonů, které jsou v révě obsažen.
Účinky:
- posiluje nervový systém (zvyšuje hladinu přirozených látek v mozku např. serotonin a dopamin, které jsou nazývány enzymy radosti)
- stabilizuje krevní tlak a srdeční činnost
- má detoxikační účinky
- posiluje imunitní systém
- hojí zánětlivé procesy v těle
- léčí poruchy metabolismu
- pomáhá lidem závislým na alkoholu a nikotinu v odvykání
- snižuje klimakterií obtíže
- pomáhá na migrény
- pomáhá při trávicích potížích, pálení žáhy
Naše zkušenost:
Používáme kuzu jako škrob, na zahuštění polévek a omáček. Děláme z kuzu pudinky všeho druhu a přidávám ho i do marmelád. Když cítím, že na mě něco leze, dám si lžičku rozpustit do sklenice s vodou, přidám trochu jablečného koncentrátu a piji každé ráno. Kuzu je vhodné i pro děti. Pomáhá budovat silný imunitní systém. Kuzu také používáme na beďárky a pupínky.
Kuzu se prodává ve 100g sáčcích nebo je možné objednat 1kg levněji.
Pokud máte dotaz, pište nebo přijďte, pokud budeme, vědět poradíme. Spolupracujeme s terapeuty, kteří mají dlouhodobé zkušenosti a skvělé výsledky v oblasti zázračného stravování a i to pro nás, kteří jsme prošli vážnou diagnózou.
Markéta